Visitor Center, 2017

Hannes Egger, Visitor Center, 2017

The Visitor Centre features an audio installation in which the artist prompts the visitor to follow his instructions to act around a black seating platform. The outcome is an in-depth reflection on the role of the audience: It intertwines typical attitudes adopted in exhibitions with the history of performance art, the technology of audio guides, the philosophy of Boris Groy and the début of „Offending the Audience“, the play by Peter Handke which premièred in Frankfurt in 1966, to form a whole new pattern of information and personal experiences.

Hannes Egger
Visitor Center
wooden stage, audiofile, 6 headphones
300x400x40 cm
Galerie M, Berlin
2017
Galerie M
Photo: Denis Laner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s